Tillbaka i Sverige



Vi startade vår hemresa söndagen den 28/3 vid lunchtid i strålande väder och lite trafik.

(null)

Första natten stod vi i l’Aldea vid floden Ebre, en gratis ställplats vid fotbollsplanen.
(null)

Vi startade tidigt på morgonen och för första gången sedan vi slutade jobba var vi uppe så tidigt att vi fick se soluppgången🤣. Vi höll och på att köra in i 3 vildsvin som hastigt dök upp på vägen, som tur var hade vi inte fått upp farten och hann att bromsa.
(null)

Idag var det dags att köra över gränsen till Frankrike och här krävdes PCR-test. Vi som kom från Spanien med väldigt låg smittspridning skulle testas för att komma in i ett land med hög smittspridning, kändes lite fel. Vi bestämde oss för att chansa och inte ta testet, vi skulle ju inte lämna bilen mer än för att tanka. Vi blev stoppade vid gränsen och förklarade varför vi inte tagit testen. Polisen släppte igenom oss, om det hjälpte med skylten i framrutan vet vi inte. 
(null)

Nu körde vi till kl. 19.00, då utegångsförbudet började gälla och natten tillbringades vid en hästgård i Cheyssieu.
(null)

Ytterligare en övernattning blev det innan vi anlände till Kiel och färjan hem. Även denna natt stod vi vid en hästgård, Greven i Tyskland. Vi valde gratis ställplatser där vi var ensamma, inte läge för att träffa nya människor.
Men ibland blir det så ändå, redan i färjekön kom en svensk kvinna fram och frågade om vi ville ha hemmagjord glass, vilket vi tackade ja till. Hon kom tillbaka med en bytta och berättade att hon och hennes man var vaccinerade.  Hon frågade om  vi då vågade ta ett glas i baren, vilket vi gjorde.
Blev en trevlig kväll då vi även åt middag ihop. Otroligt lite folk på färja vilket kändes skönt. Vi använde till Göteborg nästa morgon och vädret var på vår sida☀️.
(null)

(null)

Nu var det bara 4 mil kvar tills vi var hemma på vår väg. (null)

Under vintern när vi varit i Spanien har vårt kök fått en make-over, tak, väggar och skåpsluckor var vitmålade och fräscha. Luckorna är (var) vitlaserad Björk, men efter 20 år var det dags för förändring. Det som inte var klart var golvet som skulle slipas, vilket vi fick gjort efter en vecka.
(null)

Det blev nya taklampor och ett större bord, till vår familj som växt under vår frånvaro. Nu är vi 10 personer med barn och barnbarn, så tacksamma.
Fick även bli en tv i köket, så nu blir det morgon-tv till frukosten👍•
(null)

(null)

(null)

Så nöjda med vårt "nya" kök😁. Nu väntar utomhusjobb, blått skall bli grått. Vårt hus som i 40 år varit blått skall nu bli grått. Blev lite testmålat på förrådet i höstas innan vi åkte, så den gråa nyansen är vald.
(null)

Vi har än så länge inte träffat dottern med familj i Stockholm, så ännu har vi inte fått se lille Nils.
Våra barnbarn som vi har relativt nära har vi fikat med, då på var sitt bord. Känns konstigt, då man verkligen längtar efter att få krama om dem. Kanske vågar vi oss till Stockholm, de lever ju lite i sin egen bubbla. Hanna som är mammaledig och Anders som jobbar hemifrån.
Nu hoppas vi att det snart skall vara dax för fas 3 när det gäller vaccinationer.

Ta hand om er och håll avstånd😁.

thomaslena.blogg.se

Här berättar vi om våra resor med husbilen och livet som pensionärer.

RSS 2.0